7 ANTWOORDEN OP 7 BELANGRIJKE VRAGEN.

OVER GELUID, RUBBER, OPLEGMATERIAAL, MILIEU EN LADINGZEKERING.


WAT IS GELUIDISOLATIE?


Het verschil tussen contactgeluid en luchtgeluid.

Luchtgeluid is geluid dat door de lucht wordt overgebracht. Als er in een constructie nog kieren zijn zal het geluid hierdoor ontsnappen.
Contactgeluid is geluid dat de constructie in trilling brengt. Bijvoorbeeld door lopen, deuren slaan, wc doortrekken. Hierdoor kan luchtgeluid en eigenlijk nog meer het contactgeluid bij de buren hoorbaar zijn.
Het Bouwbesluit stelt eisen aan de constructie om geluidshinder in ruimtes te beperken. Toch ervaren mensen de eisen van het bouwbesluit vaak als onvoldoende. Het is daarom ook vaak wenselijk verder te kijken dan de eisen uit het Bouwbesluit om de ruimte zo gebruiksvriendelijk mogelijk te houden.


WAAROM EEN ZWEVENDE DEKVLOER?


Met een zwevende dekvloer ontkoppel je de vloer van de constructie.

Met de juiste isolatie vang je de contactgeluidtrillingen op zodat er geen of minder trilling doorgifte mogelijk is.
Elke frequentie van geluid vergt een andere isolatie.
Daarom werken wij met een unieke samenstelling van schuim en vilt, die elk hun eigen specifieke kenmerken hebben en elkaar versterken.
Onze producten worden al veel toegepast in appartementen, kantoren, scholen, hotels, ziekenhuizen, verzorgingstehuizen en particuliere woningen. In elk project waar al een zwevende dekvloer toegepast wordt voor thermische isolatie (vloerverwarming) of waar een zwevende dekvloer toegepast kan worden, levert Insulit betere akoestische prestaties dan EPS of PE-schuimen.


[

WAT IS OPLEGMATERIAAL?


Oplegmateriaal moet in staat zijn de oplegging volledig gescheiden te houden.

Een vrije oplegging is een ondersteuning, die nog vrij kan optreden en er geen inklemmingsmoment ontstaat, waardoor de spanningen aan de rand van de oplegging zo groot zijn dat de hoek bezwijkt (afboeren).
De oplegging kan verbeterd worden door het centraal overbrengen van de kracht en hoek verdraaiing mogelijk te maken. Oplegmateriaal moet druk verdelend werken, hoek verdraaiïngen kunnen opvangen en drukspanningen centreren om randspanningen te voorkomen.
Het moet in staat zijn bij horizontale verplaatsingen de wrijvingskracht tussen de bouwdelen te verminderen. Deze wrijvingskrachten zijn de oorzaak van scheurvorming, randafbrokkeling en soortgelijke beschadigingen.


WAAROM RUBBER ALS OPLEGMATERIAAL?


Rubber is een kunststof die grote vormveranderingen kan ondergaan, terwijl na het wegnemen van de vervormende belastingen de oorspronkelijke vorm van het rubber vrijwel onmiddellijk weer wordt aangenomen.

Deze vormverandering maakt rubber uitermate geschikt om spanningsconcentraties op te nemen en te verdelen en hoekverdraaiïng en horizontale verplaatsing op te nemen.
In principe kan rubber een hoge drukspanning aan zonder dat de structuur van het rubber zo verstoord wordt dat het rubber schade oploopt. Wel vervormt het rubber met een te hoge drukspanning zoveel, dat deze drukspanning niet door het rubber zal worden opgenomen. In de aangrenzende raakvlakken treden dan enorme trek- en splijtkrachten op.
Deze vervorming van het rubber wordt aangegeven met de vormfactor en deze vormfactor bepaalt de uiteindelijke maximale gemiddelde drukspanning van oplegrubber. Rubber heeft veel voordelen als oplegmaterialen het is duurzaam elastisch, het neemt geen vocht op zoals vilt, het is bestand tegen atmosferische stoffen en het kan gecontroleerd de verschillende krachten overbrengen.


ONDER WELK RUBBER PLAATS JE ZONNEPANELEN OP DAKEN?


Regupol Resist Solar is een beschermrubber speciaal ontwikkeld voor zonnepanelen op platte daken.

Het heeft een extreem lange levensduur en een hoog draagvermogen. Het materiaal is UV-bestendig.
De zonnepaneelsystemen worden ook stevig verankerd doordat het materiaal een hoog wrijvingscoëfficiënten heeft. Waardoor er niet verschoven kan worden. Tegelijkertijd beschermt het rubber het dakmembraan tegen schade.
Het materiaal is er in 3 uitvoeringen:

Gelamineerd met een aluminiumfolie.
Dit voorkomt de weekmakers in het rubber de niet-rubber-compatibele dakmembranen (bijv. zacht PVC) aantasten.

Vlamvertragende afwerking.
Deze uitvoering wordt beschouwd als "hard roofing" omdat deze uitvoering het dak beschermt tegen rondvliegende vonken, stralingswarmte en vuurwerk.

Zelfklevende afwerking.
Een zelfklevende laag dient als montagehulp om de beschermlaag te bevestigen.


WAT ZIJN GROEIREMMENDE MATTEN?


Onze anti-vegetatie matten voorkomen ongewenste vegetatie.

Door het gebruik van deze matten is het niet meer nodig om de impopulaire herbiciden te gebruiken. De matten voorkomen de permanent en ongewenste groei van planten en maakt vaak maaien overbodig.
De matten voorkomen het binnendringen van UV-licht, waardoor de planten onder de matten niet meer kunnen groeien. Groeiremmende matten zijn waterdoorlatend, waardoor het microbiële bodemleven wordt behouden en erosie wordt voorkomen.
De matten liggen door hun gewicht veilig en stevig op hun plaats. De materiaalsamenstelling zorgt ervoor dat ze nooit zullen rotten.


WAT DOEN ANTI-SLIP MATTEN?


RESOLASTIC anti-slip matten leveren een belangrijke bijdrage aan het zekeren van de lading.

Het zorgt dat de lading blijft waar het hoort, ongeacht hoe ver je moet reizen.
Productontwikkeling van meer dan dertig jaar en onze jarenlange ervaring, heeft geresulteerd in antislipmatten die met recht kunnen worden omschreven als de beste basis voor veilige ladingen. De betrouwbare wrijvingscoëfficiënt vermindert de behoefte aan andere bevestigingsapparatuur. Onze antislipmatten beveiligen alle ladingen en in het bijzonder gevoelige en zware ladingen, ongeacht de weersomstandigheden!

de specialist in contactgeluidisolatie